Faglighed, Fællesskab, Nysgerrighed, Handlekraft

Egaa Gymnasium

Faglighed, Fællesskab, Nysgerrighed, Handlekraft

Orienteringsaften, tirsdag den 24. januar kl. 19:30 

Frivillige tilbud

Frivillig idræt

Udover idrætsundervisningen i skoletiden er der meget mere idræt på Egaa Gymnasium.

Efter skoletid kan du henover skoleåret udforske forskellige idrætsgrene, hvor en idrætslærer varetager undervisningen. Det kan fx være klatring, ultimate, dans, taekwondo, fodbold eller basketball, ligesom vi også har en løbeklub, der løber hver uge i udesæsonen.

Mange af tilbuddene skifter fra år til år og i nogle af disciplinerne er der endda mulighed for at forsvare skolens ære i de landsdækkende gymnasieturneringer.
Er du mere til idræt på egen hånd, kan du sammen med skolens andre elever bruge gymnasiets ude- og inde idrætsfaciliteter - herunder motionsrummet - på forskellige tidspunkter udenfor skoletiden. 

Frivillig musik

På Egaa Gymnasium har du rig mulighed for at udfolde dig musikalsk efter skoletid. Vi har en række forskellige tilbud, som skifter gennem året. Det seneste års tid har du kunnet vælge mellem følgende tilbud.

EVE

Du kan deltage i EVE, et kor med optagelsesprøve for piger. Koret har blandt andet deltaget i telentkonkurencen "Danmark har talent". Koret har høj koncertaktivitet og det kræver, at man er villig til at yde en eksta indsats.

Læs mere om EVE her på Facebook

Se et eksempel på EVE's talenter her

Koret

Du kan også deltage i skolens kor, som er åbent for alle. Koret er med ved opførsler af koncerter og har også været med som backing på TV2 og Steffen Brandt/Thomas Helmig og deltager også i forskellige korstævner.

Faciliteter

Har du brug for at øve dig med dit band, har skolen faciliteter i kælderen, som man kan benytte efter skoletid. Hvis dit band er godt, kan I komme til at spille ved fester og cafeer eller måske på Rosenholm Festivalen.

Skolen har også sit eget lydstudie, hvor man kan indspille musik under professionelle forhold.

MGP

Skolen deltager selvfølgelig også i det intergymnasielle MGP hvert år, og vi har her taget pokalen hjem flere gange.

Se her, hvordan værterne til det indledende lokale MGP bliver rekrutteret

Forfatterværksted

Går du rundt med en forfatter i maven? Har du skrevet noget til skrivebordsskuffen, eller kunne du bare godt tænke dig at komme i gang med at skrive prosa (noveller, romaner) eller lyrik (digte)?
At skrive handler ikke kun om originalitet, talent og evnen til at få en god idé, det handler også om færdigheder og teknik. Og ligesom billedkunstneren kan blive en bedre maler ved at øve sig og ved at få vejledning i arbejdsprocessen, kan du også blive en bedre skribent ved at få skrivetræning. 

Den bedste skrivetræning får man ved at læse andres tekster og ved at opleve andre give respons på ens egne tekster. Forfatterværkstedet er en sådan form for skrivetræning, hvor du igennem øvelser i kreativ skrivning (bl.a. benspændsøvelser) kommer til at se muligheder for forbedringer i dit eget arbejde med at skrive fiktive tekster. I forfatterværkstedet møder du ordglade og skrivelystne elever fra mange forskellige klasser og årgange og som regel også fra andre gymnasier i byen. 

Spørg din dansklærer, hvem du skal henvende dig til, hvis du er interesseret

Science klubben

Science Klubben er et tilbud om at dyrke dine naturvidenskabelige interesser mere frit end du kan gøre det i den almindelige undervisning.
Science Klubben står for den overordnede koordinering af skolens deltagelse i de mange forskellige gymnasiekonkurrencer inden for Science. Det er de forskellige olympiadekonkurrencer i matematik, fysik og kemi, A-lympiade, EUSO, Science Cup samt Unge Forskere. 


På Facebook kan du se og følge Egaa Gymnasium's Science Hall of Fame indenfor de forskellige konkurrencer. Deltag selv og gør dig fortjent til en plads på siden.

Egaa Science Hall of Fame på Facebook: https://www.facebook.com/EgaaSHF 

Vil du lære Swahili

Hvert år rejser nogle elever til Tanzania, hvor vi har en samarbejdsskole. Hvis man vil forberede sig rigtig godt, kan man øve sig her.