Faglighed, Fællesskab, Nysgerrighed, Handlekraft

Egaa Gymnasium

Faglighed, Fællesskab, Nysgerrighed, Handlekraft

VELKOMMEN NYE ELEVER 2023

Frivillige tilbud

Frivillig idræt

Udover idrætsundervisningen i skoletiden er der meget mere idræt på Egaa Gymnasium.

Efter skoletid kan du henover skoleåret udforske forskellige idrætsgrene, hvor en idrætslærer varetager undervisningen. Det kan fx være klatring, ultimate, dans, taekwondo, fodbold eller basketball, ligesom vi også har en løbeklub, der løber hver uge i udesæsonen.

Mange af tilbuddene skifter fra år til år og i nogle af disciplinerne er der endda mulighed for at forsvare skolens ære i de landsdækkende gymnasieturneringer.
Er du mere til idræt på egen hånd, kan du sammen med skolens andre elever bruge gymnasiets ude- og inde idrætsfaciliteter - herunder motionsrummet - på forskellige tidspunkter udenfor skoletiden. 

Frivillig musik

EG Bigband

Glinsende blæserinstrumenter og svedig musik… Alle, der spiller blæs, kan være med i Egås Bigband – og det er også muligt at starte fra bunden og låne et instrument af skolen. Bigbandet har også brug for almindelige band-instrumentalister og sangere. Vi øver efter skoletid og optræder flere gange gennem året fx til juleafslutning eller forårskoncert på skolen - og nogle gange også andre steder end på gymnasiet.

Kor

Skolens kor er åbent for alle og øver i afgrænsede perioder gennem året. Vi synger både for hyggens og for fællesskabets skyld – for at mærke, hvordan mange stemmer løfter sig på en helt særlig måde. Vi optræder, når vi er klar til det, fx til forårskoncerten, og vi deltager også af og til i korstævner.

Band efter skoletid

Som et helt særligt Egå-tilbud, kan du få en øvetid i skolens lokaler med dit eget band efter skoletid. Vi har rigtig gode faciliteter, og over 100 elever benytter sig hvert år af denne mulighed. Mange bands dannes på Egå, når elever lærer hinanden at kende. Måske skal du også finde nogen at spille sammen med? Hvis de har lyst, kan frivillige bands spille til musikcafeer og til fester på skolen.

Lydstudie

Skolen har sit eget lydstudie, hvor man kan indspille musik, hvis man har lyst til at lege med lydproduktion. Vi udbyder også lydstudiekurser hvert år

EVE

EVE er en forkortelse for Egå Gymnasiums Vokal Ensemble og er et ambitiøst og dygtigt pigekor med optagelsesprøve. Koret har blandt andet deltaget i talentkonkurencen "Danmark har talent" og har en høj koncertaktivitet med optræden både i Danmark og i udlandet. EVE er for dem, der er ønsker ekstra kor-udfordringer og er villige til at yde en stor indsats

Læs mere om EVE her på Facebook

Se et eksempel på EVE's talenter her

Forfatterværksted

Går du rundt med en forfatter i maven? Har du skrevet noget til skrivebordsskuffen, eller kunne du bare godt tænke dig at komme i gang med at skrive prosa (noveller, romaner) eller lyrik (digte)?
At skrive handler ikke kun om originalitet, talent og evnen til at få en god idé, det handler også om færdigheder og teknik. Og ligesom billedkunstneren kan blive en bedre maler ved at øve sig og ved at få vejledning i arbejdsprocessen, kan du også blive en bedre skribent ved at få skrivetræning. 

Den bedste skrivetræning får man ved at læse andres tekster og ved at opleve andre give respons på ens egne tekster. Forfatterværkstedet er en sådan form for skrivetræning, hvor du igennem øvelser i kreativ skrivning (bl.a. benspændsøvelser) kommer til at se muligheder for forbedringer i dit eget arbejde med at skrive fiktive tekster. I forfatterværkstedet møder du ordglade og skrivelystne elever fra mange forskellige klasser og årgange og som regel også fra andre gymnasier i byen. 

Spørg din dansklærer, hvem du skal henvende dig til, hvis du er interesseret

Science klubben

Science Klubben er et tilbud om at dyrke dine naturvidenskabelige interesser mere frit end du kan gøre det i den almindelige undervisning.
Science Klubben står for den overordnede koordinering af skolens deltagelse i de mange forskellige gymnasiekonkurrencer inden for Science. Det er de forskellige olympiadekonkurrencer i matematik, fysik og kemi, A-lympiade, EUSO, Science Cup samt Unge Forskere. 


På Facebook kan du se og følge Egaa Gymnasium's Science Hall of Fame indenfor de forskellige konkurrencer. Deltag selv og gør dig fortjent til en plads på siden.

Egaa Science Hall of Fame på Facebook: https://www.facebook.com/EgaaSHF 

Vil du lære Swahili

Hvert år rejser nogle elever til Tanzania, hvor vi har en samarbejdsskole. Hvis man vil forberede sig rigtig godt, kan man øve sig her.