Vi møder dig, hvor du er, og giver dig mulighed for den bedst tænkelige gymnasiale uddannelse.

Egaa Gymnasium

Vi møder dig, hvor du er, og giver dig mulighed for den bedst tænkelige gymnasiale uddannelse.

Opdatering ifbm. Covid-19

Sprogene på Egaa Gymnasium

På Egaa har du masser muligheder for at arbejde med sprog

Du kan deltage i Forfatterværksted, hvis du har en lille forfatter i maven, som gerne vil ud, og du kan deltage i sprogcamp, hvor du får mulighed for at blive undervist på uni, af super engagerede sprognørder på Aalborg Universitet.

 

IMG_9540-2.JPGS19RaniB2-2.jpg

 

Hvis du kommer til at interessere dig for vores samarbjede med Tanzania, kan du lære Swahili, og skulle du være glad for latin er der også frivillig latin. Alt det kan du læse mere om i "Frivillige tilbud".

Sprogholdene tager på rejser til vores udvekslingspartnere i Frankrig, Tyskland og Mexico, og går du på kinesiskholdet er der som regel også en tur til Kina. 

Vil du gerne opleve et lands kultur indefra og blive virkelig god til sprog, kan du også komme på individuel udveksling i Frankrig, Tyskland eller Mexico, hvor du skal bo hos private familer og gå i skole sammen med de elever, som du besøger. Dete kan du læse mere om her i "Internationalt"

EncuentroLas_profesoras_bailando2.jpg

Når man har arbejder med sprog er det vigtigt at lære gloser. Fx arbejdes der i spansk meget med at opbygge ordforråd til dagligdags emner som "Familien", "Fritid" og "Byen" ved at arbejde med et glosetræningsprogram, der hedder Quizlet. Man bruger også gloserne, når man øver sig på at tale sammen, når man præsenterer forskellige emner og når man læser eller skriver. Efter hvert emne tester eleverne digitalt, hvor godt gloserne til emnerne sidder fast og på den måde kan man selv følge med i, hvor man skal øve sig for at blive bedre.

 

 

 

 

 

estudiantes_bailando2.jpg

 

Men gloserne skal selvfølgeligt også bruges til at kommunikere med i nye og anderledes situationer, så tre gange om året mødes alle 1g'ere til et møde - en 'encuentro', hvor man bliver blandet på tværs af holdene og prøver sit sprog af i speeddating, vendespil, holdkonkurrencer, samtale om billeder, filmoptagelser, sætningspuslespil osv. Året afsluttes med den fjerde og sidste 'Encuentro', som er en hel dag med spanskaktiviteter på kryds og tværs af holdene. Til sidst er der som regel en overraskelse -  i 2018 var det en dansetime i salsa - og så er man klar til 2g!

Parlez-vous Francais?Clip.jpg

Med ca. 200 mio. fransktalende i verden åbner fransk døre for spændende kontakter med andre mennesker.
Allerede i 1.g. får du mulighed for at møde franske gymnasieelever, da vi hvert år tager til Metz i Frankrig med interesserede franskelever og får besøg af de franske elever. Denne udveksling giver dig mulighed for at opleve fransk hverdagskultur: Livet for en fransk gymnasieelev hjemme, i fritiden, på skolen. Stemningen på franske markeder bl.a. i Metz og Nancy, det mere hektiske storbyliv i Strasbourg, hverdagen på en virksomhed m.m.
 
 
 
SelvføClip_2.jpglgelig får du også lyttet til en masse fransk på en sådan tur. Selvom du langtfra forstår alt, er det at lytte, lytte, lytte til fransk grundlaget for at lære at tale sproget.
Du kommer også til at lytte til fransk på diverse medier og efterfølgende i dialog med de andre franskelever træne at tale fransk. Der vil være korte skriftlige øvelser og lege til at støtte din læring af franske gloser og vendinger knyttet til de emner vi arbejder med.
 
 
 
 
 
 
Clip_9.jpg
 
 
 
 
 
 
 
Er du interesseret i udveksling til Frankrig kan du læse om det under Internationalt
 

Tysk på Egaa

Tyskland er Danmarks nærmeste nabo, Danmarks største handelspartner og centrum for et væld af kulturelle, historiske og litterære begivenheder i verdensklasse! Tysk er et fortsættersprog på Egaa Gymnasium, hvilket betyder, at du har haft det i folkeskolen, men også at du når et højt niveau i slutningen af 2.g, og endnu højere, hvis du også vælger det i 3.g.

I tyskundervisningen tager vi udgangspunkt i det niveau, du kommer med fra folkeskolen, og der er fokus på, at du bliver endnu bedre til tale og skrive. I 2.g. deles nogle af holdene nogle gange op, så du får tysk på det niveau, der lige netop passer til dér, hvor du er. Vi bruger forskellige hjælpemidler i tyskundervisningen - gloseprogrammer, blotysk på egaa.jpggs, oplæsning, tyske fjernsynskanaler og meget mere, for at du hører så meget tysk som muligt og bliver i stand til at forstå det talte tysk.

Hvert år er 2.g.'erne i Hamburg for at bruge deres tyske, løse opgaver og se og snuse til denne tyske storby, der ikke ligger langt fra grænsen. I 2.g. er der også mulighed for at komme på individuel udveksling i Blomberg, hvor gymnasiet har en udvekslingsaftale. Ofte krydres undervisningen også med andre ekskursioner, biograf- og teaterbesøg eller besøg af oplægsholdere.

 

 

Hvorfor vælge tysk?

Er du vild med Asien og har interesse for det globale

Så er kinesisk måske lige noget for dig.

Kinesisk1.jpgI løbet af de tre år, du læser kinesisk på Egaa Gymnasium bliver du klogere på det kinesiske samfund og får en god forståelse for den kinesiske kultur både gennem vestlige nyhedsartikler, medieklip og kinesiske blogs. Du lærer at tale kinesisk, skrive kinesisk på computeren og læse kinesiske tegn.Kinesisk2.jpg

Vi arbejder med forskellige memoteknikker, så det er en sjov og nem leg at indøve nye lyde og anderledes ord. Desuden styrker det din hukommelse, så du ikke bare lærer et nyt sprog, men også husker bedre efter tre år med kinesisk. Det at opbygge hukommelsen er som at opbygge en stærk muskel. Sværere er det ikke. Desuden er kinesisk grammatik let som en leg! 

I sprogtræningen anvender vi Duolingo, Quizlet, memokort, kinesiske podcasts, elektroniske ordbøger, lærebøger, autentiske blogs og meget andet. Kast dig ud i det. Du ender med at blive grebet af det : -) "

Her kan du se lidt om Kinesisk på Egaa Gymnasium

Forskerspirer

Projekt forskerspirer er et projekt for dig der går med en forsker i maven. I samarbejde med en forsker, eks. en professor laver du et forskerprojekt som tilmeldes en national konkurrence. Der vil være 4 vindere indenfor de fire hovedområder samfundsvidenskab, humaniora, naturvidenskab og bio-sundhed. 

 

Se mere på EMuen