Faglighed, Fællesskab, Nysgerrighed, Handlekraft

Egaa Gymnasium

Faglighed, Fællesskab, Nysgerrighed, Handlekraft

Problemer med mail

Science

Unge forskere

Unge Forskere er Danmarks største naturvidenskabelige konkurrence for børn og unge.  Som deltager skal du, enten alene eller i gruppe, indsende et projekt på baggrund af et selvvalgt emne i kategorierne Life Science, Physical Science eller Technology, som samlet dækker alle science-fagene.  Projektet kan være en del af et undervisningsforløb eller et selvstændigt projekt uden for skolens rammer, og det indsendes til konkurrencen som en projektrapport.

Projektet bliver vurderet på innovation og kreativitet, den videnskabelige arbejdsproces og formidlingen og perspektiveringen af projektindholdet. 

Science CupEgaa 2016 129.jpg

11 hold fra Egaa Gymnasium dyster i de regionale finaler mod hinanden og andre hold i dette års udgave af opfinderkonkurrencen: Science Cup Denmark. Vinderne går videre til den landsdækkende finale. Science Cup Denmark er en opfinderkonkurrence for landets 2.g’ere i stx og htx. Det handler om at udvikle innovative ideer og løsninger inden for de fire fag: biologi, kemi, fysik og naturgeografi.  Formålet med Science Cup Denmark er at lade eleverne i grupper arbejde målrettet med idéudvikling og bruge deres naturvidenskabelige faglighed fra de fire fag til at beskrive en mulig løsning af ideen.  

Science sjov

Hvert andet år afholder Egaa Gymnasium en dag, hvor alt står i naturvidenskabens tegn, og hvor alle fra lokalområdet bliver inviteret på besøg for at se de spændende ting, vores elever arbejder med i undervisningen. Dagen byder på alt lige fra raketaffyring,  Harry Potter-alkymistkemi, labyrinter, robotter og 3d printudstillinger, og det kan varmt anbefales at kigge forbi.

Se videon fra dagen med Science Sjov her

Drughunter

I Drughunter Dysten arbejder du med nervesystemets fysiologi, lægemiddelkemi og farmakologi. Drughunter Dysten er en naturvidenskabelig konkurrence for danske gymnasieelever med biologi, kemi og/eller bioteknologi på A/B niveau arrangeret af H. Lundbeck A/S i forbindelse med den nationale begivenhed Forskningens Døgn, som finder sted i uge 17.
Drughunter Dysten er delt op i tre separate konkurrencer; én kemiopgave, én biologiopgave og en bioteknologiopgave. En klasse melder sig til én konkurrence og grupper á 2-3 elever besvarer opgaven. 

EU Science Olympiade (EUSO)

EUSO9.jpgDen Europæiske Science Olympiade (EUSO) er en konkurrence for elever, der interesserer sig for biologi, fysik og kemi. Deltagerne konkurrerer i hold af tre elever, og hvert land må stille med to hold. Den enkelte elev skal EUSO10.jpgvære 16 år eller yngre d. 31/12 året før olympiaden afholdes.

Egaa Gymnasium har i en række år tilbudt træning og deltagelse i denne konkurrence for interesserede 1.g’ere og unge 2.g’ere. Vi afholder en række workshops efter skoletid i løbet af efteråret og starten af det nye år. Efter disse workshops udvælges teamet til deltagelse i en regionalt afholdt konkurrence. Går teamet videre herfra til deltagelse i DM og måske endda til EM, arrangerer vi yderligere træning.
Hvis du interesserer dig for biologi, fysik eller kemi og kan lide at eksperimentere i laboratoriet, så meld dig til dlab.jpgeltagelse. Du kan også tilmelde dig, hvis du gerne vil have lidt ekstra udfordringer. På workshops’ene laver vi en masse eksperimenter i de tre fag, da konkurrencen ingrid i lab i athen 2.jpgfokuserer på udførelse af eksperimentelle problemstillinger.

 

Den første workshop vil indeholde en grundig information om hele konkurrenceforløbet.

 

 

Kontakt: Vibeke Axelsenva(at)egaa-gym.dk

eller Joan Ilsø Sørensen: js(at)egaa-gym.dk

Olympiade kemi, fysik & biologi

Science talent

Science Talenter tilbyder camps til talentfulde elever på gymnasier - både enkeltstående camps og længere forløb på mellem 3 - 6 camps. 

På Egaa Gymnasium har du mulighed for at komme på individuel Campus i Sorø

Forskerspirer

Projekt forskerspirer er et projekt for dig der går med en forsker i maven. I samarbejde med en forsker, eks. en professor laver du et forskerprojekt som tilmeldes en national konkurrence. Der vil være 4 vindere indenfor de fire hovedområder samfundsvidenskab, humaniora, naturvidenskab og bio-sundhed. 

 

Se mere på EMuen

Se Hannah og Jesper om Forskerspirer her