Faglighed, Fællesskab, Nysgerrighed, Handlekraft

Egaa Gymnasium

Faglighed, Fællesskab, Nysgerrighed, Handlekraft

VELKOMMEN NYE ELEVER 2023

Fælles oplevelser

Udover den almindelig undervisning på Egaa har du også mulighed for at engagere dig i forskellige aktiviteter på skolen, som byder på store oplevelser

RANI

Er du nysgerrig på, hvordan man lever i Afrika? Og er du med på at give en hånd? På den årlige Rani-dag trækker skolens elever i arbejdstøjet for at tjene penge til børn og uddannelse i Tanzania. Pengene administreres af elevernes egen Rani-gruppe. 


Hver en krone går direkte til børn og unge, der har brug for vores hjælp. Gennem de seneste år har vi gjort det muligt at bygge toiletter og klasseværelser til fattige børn i Bagamoyo i Tanzania. Vi tror på, at vi gør en forskel, og vi lærer selv meget om verdens mangfoldighed.

Senest er vi ved at bygge en hel ny skole til gavn for små børn i Tanzania. Takket være vores indsats får de fine forhold til leg og læring. Hver sommerferie sender Rani-gruppen Egaa-elever af sted som frivillige til Afrika. De besøger vores projekter, giver en hånd med og oplever på egen hånd de store kulturforskelle. Som Rani-elev møder du globaliseringens dilemmaer, en fremmed kultur og får oplevelser og venner for livet.

Christina, tidligere elev, som har arbejdet via RANI som frivillig i Tanzania i 3. md, siger: 

Rani handler om globalt sammenhold og interesse for andre. I Rani-gruppen har vi nogle fede diskussioner om, hvordan vi bedst engagerer Egaa og hjælper i Afrika og så har Rani givet mig oplevelser, jeg aldrig glemmer. Jeg har været med til at arrangere events på gymnasiet og som frivillig besøgt kvindegrupper og undervist fattige børn: Man kan ikke blive andet end glad, når man hver morgen modtages af krammende, søde børn, der ikke vil holde nallerne væk fra ens hår og er propfyldt med energi og undervisningsglæde....

Se, hvordan 2.y oplever deres studietur til Bagamoyo i Tanzania

egaa-forestilling.jpgForestilling

Har du en sanger, skuespiller, musiker, producer, danser, scenograf eller noget andet kreativt i maven? Så skal du måske kaste dig ud i elevforestillingen. Hvert andet år sætter skolen sin egen forestilling op, som er båret af en stor gruppe engagerede elever. Senest havde vi fornøjelsen af forestillingen ”Det var derfor jeg knuste min krystalkugle”, som var baseret på sange fra The Minds of 99 tilsat spændende dramaturgi og cool dans. 

 

Her kan du se hele forestillingen "So Me" fra 2015.

FællessamlingIMG_2854.JPG

8-10 gange om året samles hele skolen til fællessamling. På samlingerne kan alt ske. Måske har nogen opfundet noget fantastisk i Science Cup, måske har lavet en imponerende præstation i danmarksmesterskab i tegning, eller måske er der bare nogen, der har noget på hjerte.

 

4 gange om året får vi super spændende foredrag eller andre indslag - i skoleåret 22/23 har vi bl.a. haft besøg af Julius Mygind, som talte om sine egne erfaringer med det sårbare ungdomsliv og  astrofysisker Tina Ibsen, som gjorde os klogere på universets historie. Tidligere har vi haft besøg af en hjerneforsker, som fortalte om, hvordan hjernen egMetteFrederiksen.jpgentlig virker, en amerikansk expat, som fortalte om hvordan Danmark opleves, når man flytter hertil fra udlandet og en vigtig politisk storspiller som Mette Frederiksen, som gik i dialog med de unge vælgere.

 

Aktivitetsudvalget lægger sig virkelig i selen, for at skabe et sjovt, spændende og også lærerigt indhold i samlingerne.

 

 

 

 

 

 

IMG_6249.JPG

IMG_3932.JPGFest og cafe

Fester

5-6 gange om året fester vi på Egaa.  Der er fest for de nye elever og for de tidligere elever, der er Gallafest og studenterfest, og der er bare skolefest. Festerne har ofte et tema, som bliver udtænkt og planlagt af vore meget aktive festudvalg. Måske skal alle komme udklædte som superhelte...

Cafeer

5-6 gange om året holder vi cafe efter skoletid, hvor vi hygger os med samvær og forskellige aktiviteter. Det kan være en fodboldcafe, en Awards cafe, en spille cafe, en Rodeocafe eller blot en almindelig cafe, hvor vi nyder at være sammen sidst på ugen.

Galla

En gang om året fejres især 3.g'erne, fordi de snart bliver studenter. Det sker ved Den Store Gallafest i foråret, hvor forældre og familie bliver inviteret med, og det er her 3.g'erne viser, hvad de kan, når der skal danses lancier