Faglighed, Fællesskab, Nysgerrighed, Handlekraft

Egaa Gymnasium

Faglighed, Fællesskab, Nysgerrighed, Handlekraft

Rundvisning på Egaa Gymnasium

Fælles oplevelser

Udover den almindelig undervisning på Egaa har du også mulighed for at engagere dig i forskellige aktiviteter på skolen, som byder på store oplevelser

RANI

Er du nysgerrig på, hvordan man lever i Afrika? Og er du med på at give en hånd? På den årlige Rani-dag trækker skolens elever i arbejdstøjet for at tjene penge til børn og uddannelse i Tanzania. Pengene administreres af elevernes egen Rani-gruppe. 


Hver en krone går direkte til børn og unge, der har brug for vores hjælp. Gennem de seneste år har vi gjort det muligt at bygge toiletter og klasseværelser til fattige børn i Bagamoyo i Tanzania. Vi tror på, at vi gør en forskel, og vi lærer selv meget om verdens mangfoldighed.

Senest er vi ved at bygge en hel ny skole til gavn for små børn i Tanzania. Takket være vores indsats får de fine forhold til leg og læring. Hver sommerferie sender Rani-gruppen Egaa-elever af sted som frivillige til Afrika. De besøger vores projekter, giver en hånd med og oplever på egen hånd de store kulturforskelle. Som Rani-elev møder du globaliseringens dilemmaer, en fremmed kultur og får oplevelser og venner for livet.

Christina, tidligere elev, som har arbejdet via RANI som frivillig i Tanzania i 3. md, siger: 

Rani handler om globalt sammenhold og interesse for andre. I Rani-gruppen har vi nogle fede diskussioner om, hvordan vi bedst engagerer Egaa og hjælper i Afrika og så har Rani givet mig oplevelser, jeg aldrig glemmer. Jeg har været med til at arrangere events på gymnasiet og som frivillig besøgt kvindegrupper og undervist fattige børn: Man kan ikke blive andet end glad, når man hver morgen modtages af krammende, søde børn, der ikke vil holde nallerne væk fra ens hår og er propfyldt med energi og undervisningsglæde....

Se, hvordan 2.y oplever deres studietur til Bagamoyo i Tanzania

egaa-forestilling.jpgForestilling

Hvert andet år sætter skolen sin egen forestilling op i  et samarbejde mellem lærere og elever. Senest opførte omkring 80 af skolens elever forestillingen ”Der er jo en mening med at vi lever”, som sangere, musikere, skuespillere, dansere, filmproducenter, og fotografer. Forestillingen var baseret på uddrag af Line Knutzons værker, sat sammen til en ny forestilling tilsat dansk musik fra da mormor var ung. 

Elevcitat: "Hele skolen er med, og det er et rigtig godt socialt arrangement, hvor man bliver blandet sammen på alle leder og kanter"

Hver andet år sætter eleverne selv en forestilling op. Det skete første gang i efteråret 2016, hvor eleverne lavede forestillingen "Ung dom" fra bunden.

 

Her kan du se hele forestillingen "So Me" fra 2015.

FællessamlingIMG_2854.JPG

8-10 gange om året samles hele skolen til fællessamling. På samlingerne kan alt ske. Måske har nogen opfundet noget fantastisk i Science Cup, måske har lavet en imponerende præstation i danmarksmesterskab i tegning, eller måske er der bare nogen, der har noget på hjerte.

 

4 gange om året får vi super spændende foredrag eller andre indslag - det kunne være, at Steffen Brandt kiggede forbi - eller Chris Minh Dokey - det kunne være, at vi skulle blive lidt klogere på, hvordan hjernen egMetteFrederiksen.jpgentlig virker, eller måske kommer der en og fortæller om,  hvordan Danmark opleves, når man flytter hertil fra udlandet, eller måske kommer en vigtig politisk storspiller som Mette frederiksen på besøg for at gå i dialog med de unge vælgere.

 

Aktivitetsudvalget lægger sig virkelig i selen, for at skabe et sjovt, spændende og også lærerigt indhold i samlingerne.

 

 

 

 

 

 

IMG_6249.JPG

IMG_3932.JPGFest og cafe

Fester

5-6 gange om året fester vi på Egaa.  Der er fest for de nye elever og for de tidligere elever, der er Gallafest og studenterfest, og der er bare skolefest. Festerne har ofte et tema, som bliver udtænkt og planlagt af vore meget aktive festudvalg. Måske skal alle komme udklædte som superhelte...

Cafeer

5-6 gange om året holder vi cafe efter skoletid, hvor vi hygger os med samvær og forskellige aktiviteter. Det kan være en fodboldcafe, en Awards cafe, en spille cafe, en Rodeocafe eller blot en almindelig cafe, hvor vi nyder at være sammen sidst på ugen.

Galla

En gang om året fejres især 3.g'erne, fordi de snart bliver studenter. Det sker ved Den Store Gallafest i foråret, hvor forældre og familie bliver inviteret med, og det er her 3.g'erne viser, hvad de kan, når der skal danses lancier

Egaa LAN-NIGHT

En gang om året går spillenørderne amok og arrangerer en LAN night, hvor alle der har lyst møder om med deres personlige udstyr, og så bliver der gamet igennem - og ja, der ryger nok også noget pizza og cola ned.

LanNightBred.jpg

Jubilæum

Selv om vi er en ung skole, har vi allerede haft 10 års jubilæum. Det fejrede vi med en dag fyldt med fantastiske begivenheder og et brag af en fest om aftenen.

Se videoen