Vi møder de unge, hvor de er, og giver dem mulighed for den bedst tænkelige gymnasiale uddannelse.

Egaa Gymnasium

Vi møder de unge, hvor de er, og giver dem mulighed for den bedst tænkelige gymnasiale uddannelse.

Velkommen som ny elev på Egaa Gymnasium

MI.jpgJeg kunne fortælle dig om vores flotte bygninger og vores dygtige lærere. Om vores skole uden hierarki mellem årgangene eller om vores mange forskellige undervisningsformer. Men faktisk vil jeg hellere tale om dig. Om dig og dit valg.


Du står lige nu overfor at skulle vælge en ungdomsuddannelse. Måske er du allerede afklaret. Måske er du ved at spore dig ind på en uddannelse. Måske er du stadig helt uafklaret. Mange omkring dig har sikkert også en mening om, hvad du skal vælge. Forældre, lærere, vejledere, søskende, kammerater og nu også gymnasierektorer. Du er blevet vejet, målt og vurderet parat til det eller det andet. Det er en lang proces – og midt i alt dette, kan man godt miste blikket for det, som er det allervigtigste: Dig, dine planer og din motivation.


Du må gerne tænke fremad, og det er selvfølgelig fint, hvis du har en plan for fremtiden. Men måske har du ikke en plan fast og færdig plan. Eller måske ændrer din plan sig henad vejen. Det er faktisk også helt fint. Det er faktisk de færreste på din alder, som allerede nu ved, hvad de vil bruge deres voksenliv på. Heldigvis. Det du i stedet skal fokusere på er, hvad der interesserer dig, og hvad du kunne tænke dig at bruge årene efter grundskolen på. 


En stx på Egaa Gymnasium giver dig muligheder.  Vi giver dig en stærk faglighed i en bred vifte af fag og dermed en bred horisont. Vi ser der faktisk som vores opgave at klæde dig på til en fremtid, hvor fagligheden skal kombineres med perspektiv. Vi holder din verden åben. Samtidig giver vi dig mulighed for gennem din studieretning at fordybe dig i et særligt område. Ikke for at lukke døre, men for at lade dig blive endnu bedre til det, du synes er interessant. Og bagefter: Uanset hvilken studieretning du måtte vælge, giver det dig adgang til en meget lang række af forskellige uddannelser. 


Når du inden længe beslutter du dig, så vælger du ikke bare en uddannelse. Du vælger meget mere end det. Du vælger også et fællesskab. Et fællesskab, der støtter dig i det faglige, men som også rækker udover fagene. Et fællesskab om studieture, udveksling, frivillig idræt, talenttilbud, ScienceCup, skoleforestillinger, studiecafe, tegnehold, fester, frokost i kantinen, kor, skolebal og meget, meget mere. Og det synes vi faktisk også er en vigtig del af din tid på Egaa. Det giver dig oplevelsen af at være en del af noget større – og det er et væsentligt element af en stx på Egaa.


- Og skulle du have fået lyst til at tage en stx på Egaa Gymnasium, så har fællesskabet også plads til dig.


Martin Ingemann

Rektor
 

Hvad har egaa mere at byde på?

 

På Egaa Gymnasium forsøger vi hele tiden at udbyde de studieretninger og valgfag, som der er interesse for, og som passer med skolens værdier. Det betyder, at udbuddet ofte varierer fra år til år.

 

Valg inden du starter

Gymnasiet er delt op i et grundforløb og et studieretningsforløb. Grundforløbet varer cirka 12 uger og er fælles for alle. Inden du starter i gymnasiet skal du vælge:

  • 2. fremmedsprog
  • Kunstnerisk fagValgfagsfolder.jpg

Studieretning skal du først vælge i løbet af grundforløbet.

Se vores valgfagsfolder for at se, hvilke valgfag vi udbyder i 3.g

 

Ansøg om optagelse

 

Studieretninger på Egaa Gymnasium

På Egaa Gymnasium forsøger vi hele tiden at udbyde de studieretninger og valgfag, som der er interesse for, og som passer med skolens værdier. Det betyder, at udbuddet ofte varierer fra år til år.

På Egaa Gymnasium kan du vælge blandt en række spændende studieretninger. En studieretning består af 2-3 fag, hvoraf de 2 vigtigste som regel er på A-niveau.

Se vores studieretninger her
 

Uddannelsesguiden

Tjek Uddannelsesguiden for at finde ud af, hvilke fag, du skal have for at komme ind på en videregående uddannelse.
 

To fag på tværs

Naturvidenskabeligt grundforløb giver dig forståelse af naturvidenskabelig tankegang. Du styrker din naturvidenskabelige viden og evne til at forholde dig til naturvidenskabelige problemstillinger.

Almen sprogforståelse er et samspil mellem sprogfag. Du lærer at analysere forskellige former for tekster og bruge de rigtige begreber til at beskrive dine iagttagelser med.

Obligatoriske fag og studieretningsfag har du sammen med dine klassekammerater, hvilket giver rigtig gode muligheder for samarbejde og samspil mellem fagene.