Vi møder de unge, hvor de er, og giver dem mulighed for den bedst tænkelige gymnasiale uddannelse.

Egaa Gymnasium

Vi møder de unge, hvor de er, og giver dem mulighed for den bedst tænkelige gymnasiale uddannelse.

Studenterugen 2023

 

NY ELEV PÅ
EGAA GYMNASIUM

Optagelse på Egaa Gymnasium

Kære kommende elev

Du skal søge om optagelse på Egaa Gymnasium senest den 13. marts. Det skal du gøre gennem optagelse.dk. Du skal også søge, selvom du endnu ikke er erklæret uddannelsesparat. Du skal sammen med ansøgningen vælge et sprogfag og et kunstnerisk fag. Dem kan du læse mere mere om på vores orienteringsside. Her kan du også læse meget mere om skolen.

Hvorvidt du får plads afgøres på baggrund af prioritet og transporttid til gymnasiet. Har vi flere første prioriter end pladser, er det dem med længst transporttid som sendes til et andet gymnasium. Selvom du bor meget tæt på gymnasiet, vil vi altid skulle optage 1. prioriterer før 2. prioriteter. Egaa Gymnasium optager næste år elever til ni klasser. Det svarer til vores gennemsnitlige antal 1. prioritetsansøgere over de seneste fem år. Du skal altså prioritere Egaa Gymnasium som nr. 1, hvis du vil have størst chance for at komme ind. 

Du får besked om optagelse og pladser den 1. juni 2023.

Kære kommende elev

Til august begynder du forhåbentligt på Egaa Gymnasium.MI.jpg

Foran dig ligger tre år med fællesskab og faglighed .Et fællesskab, der støtter dig i det faglige, men som også rækker udover fagene. Et fællesskab om studieture, udveksling, frivillig idræt, talenttilbud, ScienceCup, skoleforestillinger, studiecafe, tegnehold, fester, frokost i kantinen, kor, skolebal og meget, meget mere. Og det synes vi faktisk også er en vigtig del af din tid på Egaa. Det giver dig oplevelsen af at være en del af noget større – og det er et væsentligt element af en stx på Egaa. Derfor bruger faktisk mange kræfter på fællesskabet særligt i den første tid på gymnasiet. En række ældre elever står således klar til at tage godt imod dig.

En stx på Egaa Gymnasium giver dig muligheder.  Vi giver dig en stærk faglighed i en bred vifte af fag og dermed en bred horisont. Vi ser der faktisk som vores opgave at klæde dig på til en fremtid, hvor fagligheden skal kombineres med perspektiv. Vi holder din verden åben. Samtidig giver vi dig mulighed for gennem din studieretning at fordybe dig i et særligt område. Ikke for at lukke døre, men for at lade dig blive endnu bedre til det, du synes er interessant. Og bagefter: Uanset hvilken studieretning du måtte vælge, giver det dig adgang til en meget lang række af forskellige uddannelser. 

Vi glæder os til din ansøgning.

Hvad har egaa mere at byde på?

 

På Egaa Gymnasium forsøger vi hele tiden at udbyde de studieretninger og valgfag, som der er interesse for, og som passer med skolens værdier. Det betyder, at udbuddet ofte varierer fra år til år.

 

Valg inden du starter

Gymnasiet er delt op i et grundforløb og et studieretningsforløb. Grundforløbet varer cirka 12 uger og er fælles for alle. Inden du starter i gymnasiet skal du vælge:

Studieretning skal du først vælge i løbet af grundforløbet.

Se vores valgfagsfolder for at se, hvilke valgfag vi udbyder i 3.g

 

Ansøg om optagelse

 

Dit valg - din fremtid

DitValgDinFremtid.jpg

 

 

Studieretninger på Egaa Gymnasium

På Egaa Gymnasium forsøger vi hele tiden at udbyde de studieretninger og valgfag, som der er interesse for, og som passer med skolens værdier. Det betyder, at udbuddet ofte varierer fra år til år.

På Egaa Gymnasium kan du vælge blandt en række spændende studieretninger. En studieretning består af 2-3 fag, hvoraf de 2 vigtigste som regel er på A-niveau.

Se vores studieretninger her
 

Uddannelsesguiden

Tjek Uddannelsesguiden for at finde ud af, hvilke fag, du skal have for at komme ind på en videregående uddannelse.
 

To fag på tværs

Naturvidenskabeligt grundforløb giver dig forståelse af naturvidenskabelig tankegang. Du styrker din naturvidenskabelige viden og evne til at forholde dig til naturvidenskabelige problemstillinger.

Almen sprogforståelse er et samspil mellem sprogfag. Du lærer at analysere forskellige former for tekster og bruge de rigtige begreber til at beskrive dine iagttagelser med.

Obligatoriske fag og studieretningsfag har du sammen med dine klassekammerater, hvilket giver rigtig gode muligheder for samarbejde og samspil mellem fagene.